Studentky a studenti ateliéru Animace bodují v mezinárodní konkurenci

Absolventi Studující Úspěchy

Studentské snímky ze Sutnarky se ucházejí o přízeň porot Světového festivalu animovaného filmu Záhřeb i libereckého festivalu Anifilm.

Ateliér Animace Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni letos slaví mimořádné úspěchy na prestižní festivalové scéně. Jedenáct studentských snímků bylo vybráno do dvou prestižních soutěží, kam se probojovaly v mezinárodní konkurenci.

Odborná komise Světového festivalu animovaného filmu Záhřeb (Animafest Zagreb) vybrala pro letošní ročník do studentské soutěže ambiciózní autorský film studentky Tan Lui Chan nazvaný Keep Out (Vstup zakázán), který s nadsázkou zobrazuje příběh o lidech, kteří jsou ve svých malých pokojíčcích izolováni od nebezpečného světa. 

Svá želízka v ohni má ateliér Animace také v programu prestižního libereckého festivalu Anifilm. Do mezinárodní soutěže Anifilmu se kromě klipu absolventky ateliéru Animace Michaely Duškové a experimentálního snímku studentky druhého ročníku Báry Holzknechtové probojoval také už výše zmíněný animovaný film Keep Out, který jako svou bakalářskou práci vytvořila Tan Lui Chan. V kategorii národní soutěže Český obzor zastupují ateliér Animace studenti Natálie Nešporová filmy Pavoučí symfonie a Lidská bouřka, Vojtěch Haken filmem Tělo mecenášovo, v kategorii Videoklipy pak Viktoria Jaroš a absolventka ateliéru Marie Nováčková. V kategorii Zakázková tvorba se do nominovaných filmů probojoval také snímek Krevní oběh Veroniky Chocenské a film Příběh koněpruského trilobita absolventky ateliéru Alžběty Burešové.

Všem studentům a studentkám gratulujeme! Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm, kde můžete festivalovou premiéru snímků ateliéru Animace shlédnout, se uskuteční od 7. do 12. května v Liberci.

Ilustrace: Keep Out (Tan Lui Chan)

Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Monika Bechná

30. 04. 2024